Здрaвей те колеги до сегa съм кaрaл със зимни 205/60/15 сегa ми се искa дa сложa 185/65/15 .Мисълтa ми е могa ли дa ги сложa нa същите лети джaнти или трябвa дa ги сменям и дa ли ще имa видимa рaзлики във височинaтa нa колaтa ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кaкъв ви е рaзмерa зимни гуми
Collapse
X
-
Моите летни на 156-цата бяха 205/55/15. Спокойно си сложих 195/65/15 няма да има проблем да сложиш 185, няма ли да са много тънички?оСезаема разлика във височината няма да имаш.
Sent from my GT-I9300 using TapatalkДве неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.
-
185 си е стандартната гума за 15" джанта при 156. Така, че няма да е тънка.
Но при положение, че 195 е доста по-евтина, то няма никакъв смисъл да се слага 185 гума точно при 156.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Има и то голям смисъл да е 185, има повече тегло на квадратен самтиметър, оттам съответно и по-добра проходимост в тежки условия. 195 също не е лош вариант, но 205 вече е безмислено.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Аз говоря от опит, пробвал съм и двата размера на един и същ модел в идентични условия. Тук при нас като падне сняг обикновенно се позадържа и излизането от малите улички не е толкова лесно, ако ще купувам нови гуми бих взел 185/65/15. Това е лично мое мнение и не ангажирам никой дали съм прав.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеАз говоря от опит, пробвал съм и двата размера на един и същ модел в идентични условия. Тук при нас като падне сняг обикновенно се позадържа и излизането от малите улички не е толкова лесно, ако ще купувам нови гуми бих взел 185/65/15. Това е лично мое мнение и не ангажирам никой дали съм прав.
Прав си няма спор , съгласен съм .
Колегата питаше дали размера ще стане и отговора е да , пък с какво бихме карали ние е друга темаAlfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
Да кажа и аз, втората зима с колата беше много люта, изкарах със летните гуми 205/15 без никакви грижи.За следващата зима купих 185 размер по препоръка на гумаджията, пълна трагедия, последната зима която не беше кой знае какво пак изкарах с летните.Проблемът според мен идва от това че пътищата не се чистят, под навалелия сняг има слой лед, по тясната гума "реже" снега и стига до ледената подложка и дотам, по широката гума има по-голяма площ и ляга върху снега където сцеплението е по -голямо.Ако под снега няма лед вероятно по-тесния размер е правилния избор, пък и разхода пада.Освен това за зимата е по добре по-високи гуми с по-малко налягане.Лятото карам на 2,4 зимата на 2,0атм.Всички комплекти са ми нови в ценовия клас 130-150лв не се сещам марките им.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеАз говоря от опит, пробвал съм и двата размера на един и същ модел в идентични условия. Тук при нас като падне сняг обикновенно се позадържа и излизането от малите улички не е толкова лесно, ако ще купувам нови гуми бих взел 185/65/15. Това е лично мое мнение и не ангажирам никой дали съм прав.Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
-
Значи нека го кажа така, пред нашия блок зимата стават сериозни навявания и съм по-доволен от тясната гума, това на 156-ци само от 6-7г насам. За спиране не мога да кажа кое спира по-добре, не ми се е налагало да спирам чак толкова рисково.
Достатъчно инженери са сметнали подходящите размери и са описани в таблици, освен това трябва да остане място и за вериги. Ясно е че всеки сам решава с какво да се обуе, аз дадох пример за нови еднакви гуми като модел и еднакви модели автомобили, лично мое мнение.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеИма и то голям смисъл да е 185, има повече тегло на квадратен самтиметър, оттам съответно и по-добра проходимост в тежки условия. 195 също не е лош вариант, но 205 вече е безмислено.
И 185 и 195 имат еднакво тегло на квадратен сантиметър, ако спазваш препоръката и си помпаш гумите на по 2.2 атмосфери.
При теб има голяма доза плацебо ефект.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Темата от какво зависи сцеплението я разисквахме доста преди време и мисля , че последно се разбрахме , че е само от коефициента на триене , така че и зимни гуми от формула 1 да сложите е все тая.Alfa Romeo 146 1.9 JTD 105+++ EX
Peugeout 2.2 HDI 133+++
Alfa 159 +++ next
Comment
-
Първоначално публикувано от ivo_63 Покажи съобщениеТемата от какво зависи сцеплението я разисквахме доста преди време и мисля , че последно се разбрахме , че е само от коефициента на триене , така че и зимни гуми от формула 1 да сложите е все тая.
---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:34 ----------
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеЗначи нека го кажа така, пред нашия блок зимата стават сериозни навявания и съм по-доволен от тясната гума, това на 156-ци само от 6-7г насам. За спиране не мога да кажа кое спира по-добре, не ми се е налагало да спирам чак толкова рисково.
Достатъчно инженери са сметнали подходящите размери и са описани в таблици, освен това трябва да остане място и за вериги. Ясно е че всеки сам решава с какво да се обуе, аз дадох пример за нови еднакви гуми като модел и еднакви модели автомобили, лично мое мнение..
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор- 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана
Comment
Comment